Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

METRO 2033 by THQ and ZEGETRON

Άντε να ξεκουνηθούμε λιγάκι γιατί έχουμε σκουριάσει χωρίς φασαρία! Το METRO 2033 από την αγαπημένη THQ έρχεται να μας βγάλει από τη ναφθαλίνη.


Θα το ευχαριστηθούμε με τα χίλια αυτό το rpg παιχνίδι.
Το παιχνίδι βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του συγγραφέα Dmitry Glukhovsky και διαδραματίζεται στην Μόσχα του κοντινού μέλλοντος. Ο εφιάλτης της πυρηνικής απειλής έχει γίνει πραγματικότητα και έτσι ο κόσμος έχει καταστραφεί ολοσχερώς και η επιφάνεια της Γης είναι μολυσμένη με ραδιενέργεια.

Στη Μόσχα, όσοι επέζησαν πλέον ζουν υπογείως, στο μετρό της πόλης, όπου έχουν οργανωθεί σε επιμέρους κοινότητες. Εσείς αναλαμβάνετε τον ρόλο του νεαρού Artyom, ο οποίος δεν πρόλαβε να γνωρίσει τη ζωή στην επιφάνεια, καθώς ανήκει στη νέα γενιά που μεγάλωσε στο μετρό, μετά την αποκάλυψη.

Μαζί με τους συντρόφους σας, πρέπει να αντιμετωπίσετε τα μεταλλαγμένα πλάσματα που απειλούν την ανθρωπότητα, αναλαμβάνοντας την εκπλήρωση μίας ιδιαίτερα δύσκολης αποστολής.

Το story του παιχνιδιού θα σας κρατήσει σε μια ευχάριστη αγωνία και θα σας κρατήσει το ενδιαφέρον σε υψηλά επίπεδα… αδρεναλίνης. Μην ξεχνάμε ότι στηρίζεται σε βιβλίο, άρα τα παλικάρια έχουν πολλά να μας δείξουν.

Ο τίτλος είναι μια γραμμική first person περιπέτεια, που διατηρεί τις αισθήσεις σε όρια τσίτας! Τα περισσότερα όμορφα γίνονται στο μετρό της Μόσχας και ο κλειστοφοβικός του ρόλος, ανεβάζει την ποιότητα του και το θετικό του αποτέλεσμα.
Θα πρέπει να γλιτώσετε από επιθέσεις μεταλλαγμένων, που θα είναι συχνές, άγριες και θα σας έχουν συνεχώς στη μία ρόδα. Η Μόσχα έχει γίνει μια πόλη φάντασμα κι εσείς είστε η μοναδική ηλιαχτίδα που θα δώσει φως στους απελπισμένους.

Πρωταρχικός σας σκοπός είναι η επιβίωση σας και το πρόβλημα είναι ότι θα έχετε πολύ λίγα εφόδια για να τα καταφέρετε. Πρόκειται για μία από τις πιο αγωνιώδεις εμπειρίες που θα ζήσετε ποτέ σε video game.

Πέρα από τους μεταλλαγμένους, που σας επιτίθενται όταν δεν το περιμένετε, στο παιχνίδι αντιμετωπίζετε και ανθρώπους, όπως διάφορους συμμορίτες, τύπους που ζουν μόνοι τους μακριά από τις επιμέρους κοινωνίες των σταθμών του μετρό, φασίστες κλπ.

Μιλώντας για μάχες, το θέμα της επιβίωσης έχει ενσωματωθεί πανέξυπνα και εδώ. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού οι σφαίρες σας είναι περιορισμένες και τα όπλα σας έχουν αδυναμίες. Υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα οικονομίας, βάση του οποίου ανταλλάζετε τις λίγες και πολύτιμες προ-αποκάλυψης σφαίρες που βρίσκετε, με περισσότερα, αλλά και κατώτερα πυρομαχικά.

Γενικώς, οι πολύτιμες σφαίρες είναι το νόμισμα του κόσμου του παιχνιδιού και με αυτό αγοράζετε πυρομαχικά, νέα όπλα, αναβαθμίσεις για τα όπλα κλπ. Κάθε σταθμός έχει και τους δικούς του πωλητές, κάθε σταθμός είναι και μια ξεχωριστή κοινωνία. Ωραίο.

Το Metro 2033 είναι απολαυστικό και δεν θα ξεκολλήσετε από αυτό μέχρι να το ολοκληρώσετε. Έχει αγωνία και ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος. Πέρα από το gameplay, σε αυτό βοηθάει τρελά και η γενικότερα ατμοσφαιρική παρουσίασή του κόσμου του, που βρίσκεται σε αποσύνθεση, τόσο στο έδαφος όσο και στην επιφάνεια. Το παιχνίδι διαθέτει φανταστικά γραφικά, τα οποία συγκαταλέγονται στα καλύτερα που έχουμε δει στο Xbox 360.
Απολαύστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου