Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Tο Ireon Festival στη Σάμο!




Φετος το καλοκαίρι το Συμπαν συνομοτεί και τα γυρίσματα της Χολυγουντιανής υπερπαραγωγής "Πυθαγόρας : Oι Πύλες του Φωτός" που φέρνει στην Ελλάδα Ultra Mega Stars σχεδόν συμπίπτουν με το 7ο Ireon Music Festival με Stereo Mcs ( αποκλειστικά για τη Σάμο) , Παύλο Παυλίδη και Μπάμπη Στόκα. 7-8 και 9 Αυγούστου, στην ακμή της παραθεριστικής σαιζόν, η πανέμορφη Σάμος και το γεμάτο μυστικισμό Ηραίον γίνονται ο απόλυτος τόπος προορισμού !!! 3 μέρες μουσικής και Πυθαγόρειας ενέργειας που θα σημαδέψουν το φετινό καλοκαίρι ! και ποιός ξέρει ?? ίσως στους δρόμους και τις παραλίες συναντήσετε και τους πρωταγωνιστές του Ηραίον ή της ταινίας ...
Ακόμα ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα έχει ανακοινωθεί και για φέτος  !!! Οι μεγάλοι βρετανοί σταρς της Electro-funk-hip hop εναλλακτικής μουσικής σκηνής STEREO MCS (αποκλειστικά στην Ελλάδα μόνο για το Ηραίον) καθώς επίσης ο Μπάμπης Στόκας και ο Παύλος Παυλίδης θα εμφανιστούν live μπροστά στο κοινό του IMF.

Αναλυτικά:

Σάββατο 7 Αυγούστου: Μπάμπης Στόκας / Valkyries

ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ

Ο Μπάμπης Στόκας ήταν ο τραγουδιστής των ΠΥΞ ΛΑΞ, του πιο δημοφιλους ελληνικού συγκροτήματος της σύγχρονης μουσικής σκηνής, του οποίου αποτελούσε και ιδρυτικό μέλος. Η εφηβική του παρέα με τον Φίλιππο Πλιάτσικα και η γνωριμία τους με το Μάνο Ξυδούς οδήγησε το 1990 στην δημιουργία των ΠΥΞ ΛΑΞ. Ακολοθούν πολλοί δίσκοι που αλλάζουν τη ροή της ελληνικής ροκ και έντεχνης μουσικής σκηνής. Έχει συνδέσει το όνομα του με πολλά από τα πιο δημοφιλή τραγούδια στο χώρο αυτό όπως το 'πούλα με' και το 'μοναξιά μου όλα'.

Έχει δουλέψει με μεγάλους έλληνικες μουσικούς και τραγουδιστές όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Πάνος Κατσιμίχας και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Τον Μάρτιο του 2001 ο Μπάμπης Στόκας κυκλοφορεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο "Πουλιά της νύχτας". Το 2005 ο Μπάμπης Στόκας δημιουργεί την νέα του μπάντα την οποία και ονομάζει « το σχέδιο ΓΑΜΜΑ» που αποτελείται από μουσικούς-πρώην μέλη από ΤΡΥΠΕΣ, ΠΥΞ-ΛΑΞ και ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ.

Από τότε μέχρι σήμερα έχει κάνει πολλά lives σε όλη την Ελλάδα με μεγάλη στιγμή τη πρώτη μ προσωπική συναυλία ς στις 8 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο του Λυκαβηττού με τους αγαπημένους του Φίλους, Σταμάτη Κραουνάκη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Μελίνα Ασλανίδου, Υπόγεια Ρεύματα, Κίτρινα Ποδήλατα, Κώστα Χρονόπουλο και πολλές ακόμη συμμετοχές έκπληξη όπως αυτή των ΠΥΞ ΛΑΞ που δεν είχε ανακοινωθεί, μια πολύ συγκινητική συναυλία που παρακολουθήσανε χιλιάδες θεατές. Ο Μπάμπης παράγει προσωπικούς δίσκους μέχρι σήμερα που γνωρίζουν πάντα μεγάλη επιτυχία.

VALKYRIES

Οι 'Σαμιώτες' Βαλκυρίες.πλέον πιο ώριμοι από ποτέ. Το σχολικό τότε συγκρότημα που εμφανίστηκε με τεράστια επιτυχία στο schoolwave 2006 , πλέον εντυπωσιάζει με την ωριμότητα των συνθέσεων σε ροκ ρυθμούς και μελωδίες μέσα από ένα κόσμο μελαγχολίας και ψυχεδέλειας. Έχοντας πλέον το δικό τους ένθερμο κοινό εμφανίζονται για πολλοστή φορά στο Ηραίον. Συνεχίζουν ακάθεκτοι μετά από ένα υπέροχο live φέτος το χειμώνα στο δημοτικό μέγαρο Βαθέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου