Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Λίνεν και Τόρο μιλούν για την Μακάμπι !


Αύριο η μάχη για το Europa League

Αρκετά μεγαλύτερος θα είναι ο βαθμός δυσκολίας που θα έχει ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μακάμπι από ό,τι με την Μπέσα όπως τόνισε ο... ευδιάθετος Έβαλντ Λίνεν στην συνέντευξη τύπου. «Ήρθαν μεγάλοι παίκτες», το σχόλιο του Τοροσίδη για τις μεταγραφές.


Έβαλντ Λίνεν:

Για διαφορά δυσκολίας των αγώνων με Μακάμπι και Μπέσα:
«Υπάρχει μεγάλη διαφορά (στα ελληνικά), η Μπέσα ήταν μια μικρή ομάδα, η Μακάμπι μια Ευρωπαϊκή θα πρέπει να παλέψουμε για να περάσουμε. Δεν θα αλλάξουμε τακτική σε σχέση με τον αντίπαλο. Θέλουμε να κυριαρχούμε σε κάθε παιχνίδι και δεν κοιτάμε τον αντίπαλο. Αν παίξουν στο μισό γήπεδο δεν έχει σχέση με πόσους αμυντικούς θα παίξουν. Δεν ξέρω πως σας ήρθε η ιδέα πως θα παίξουν με πέντε αμυντικούς. ποτέ δεν το έχουν κάνει».

Για το ποιοι είναι έτοιμοι να παίξουν:
«Για Τοροσίδη, Αβραάμ θα αποφασίσω το βράδυ. Τελείως διαφορετικό να είναι στην εντεκάδα και το ίδιο στην 18αδα».

Για την δυσκολία που θα παίξουν το πρώτο ματς εντός και χωρίς κόσμο;
«Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Αν θέλουμε να κυριαρχούμε θα πρέπει να κερδίζουμε και εντός και εκτός έδρας. Για εμάς είναι σημαντικό να κρατάμε την μπάλα να δημιουργούμε ευκαιρίες και να τις τελειώνουμε».

Ποιο αποτέλεσμα θα τον ικανοποιούσε;
«Έχω μεγάλη εμπειρία στο ποδόσφαιρο. Βρίσκομαι 30 χρόνια στο ποδόσφαιρο και δίνω πάντα σεβασμό στον αντίπαλο».

Για το αν σκέφτεται την τραυματική εμπειρία με μία άλλη ομάδα Ισραήλ;
«Αυτό είναι ιστορία. Δεν έχει τίποτα να κάνει πλέον με αυτό. Η ιστορία είναι για τα βιβλία και όχι για τα παιχνίδια».

Για τις αλλαγές της Μακάμπι και τις αλλαγές του Ολυμπιακού:
«Η Μακάμπι είναι καινούργια ομάδα (είπε τους νέους παίκτες της Μακάμπι), αλλά με τους καινούργιους έπαιξε στο Μαυροβούνιο και έδειξε πως έχουν δεθεί καλά. Δεν έχουμε μόνο καινούργιους παίκτες στην δική μας ομάδα. Ο Μιραλάς, ο Μοντέστο, ο Χολέμπας και Ρόμενταλ είναι οι νέοι, όλοι οι άλλοι υπήρχαν στην ομάδα. Ήρθαν και κάποιοι αργότερα, όπως οι Ιμπαγάσα, Τοροσίδης και Παπαδόπουλος που ακόμα δεν είναι τόσο έτοιμοι».

Για τα όσα γράφονταν για μεγάλο σκορ:
«Ας ρωτήσετε τους δημοπσιογράφους. Δεν νομίζω να είπε κάτι τέτοιο κανένας. Αν θέλουμε να πετύχουμε θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι».

Βασίλης Τοροσίδης

Για αγώνες της Εθνικής και αν μετά το Ευρωπαϊκό έχει πτωτική πορεία.
«Δεν μπορώ να μιλήσω για Εθνική (πες του να με πάρει τηλέφωνο να του το πω».

Αν χάσει ο Ολυμπιακός θα είναι μεγάλη απογοήτευση;
«Είναι συνέντευξη ή μιλάμε για το μέλλον. Αν η Μακάμπι βγει 6η θα είσαστε ευχαριστημένος. Αν αύριο έχεις ένα τροχαίο θα είσαι ευχαριστημένος; Με όλο το σεβασμό το λέω».

Πόσο δύσκολο είναι να κάνει ευκαιρίες σε μία κλειστή άμυνα αυτή την περίοδο;
«Πρώτα από όλα θα πρέπει να δούμε αν παπίξουν έτσι.Μπορεί να παίξουν ένα νορμάλ παιχνίδι. Αν συμβεί όμως θα πρέπει να μάθουμε να δημιουργούμε ευκαιρίες και σε τέτοιες καταστάσεις. Αλλά δεν νομίζω αν έχει σχέση το πόσο έτοιμος είσαι, αλλά από την τακτική και την συγκέντρωση. Όταν υπ΄σαρχουν χώροι καλό είναι να πηγαίνεις κάθετα, αλλιώς να χρησιμοποιείς τα πλάγια».

Πόσο θα επηρεάσει το ότι δεν θα έχει κόσμο

«Είναι ντεσαβαντάζ για Μακάμπι γιατί εμείς παίξαμε και με Μπέσα και το κάνουμε και κάθε μέρα στην προπόνηση».

Για Ζαϊρί και Ρόμενταλ και αν παίκουν μαζί

«Υπάρχει πιθανότητα να παίξουν μαζί. Όλοι όσοι είναι στην ομάδα μπορούν να παίξουν μαζί. Έχουν πάντως μεγάλη πιθανότητα».


Βασίλης Τοροσίδης

Πόσο δύσκολο είναι να φτάσεις στο επίπεδο που θέλεις και λόγω τραυματισαμού;
«Με τις προπονήσεις θα τα καταφέρω. Όσο για τον τραυματισμό δεν με έχει φέρει πίσω, δεν έχω χάσει ούτε μια μέρα από το πρόγραμμα που ήταν να κάνω»

Πως νιώθει για την διαφορά Τσάμπιονς Λιγκ και Europa League:
«Δεν νομίζω πως είναι αλώνια. Όσο για το νωρίς σε αυτό φταίμε εμείς. Θα προσπαθήσουμε αρχικά να περάσουμε στους ομίλους και μετά να πάμε όσο γίνεται παραπάνω.Η διοργάνωση αυτή έχει αναβαθμιστεί πολύ».

Για τη νέα προσπάθεια:
«Άλλαξαν πολλά πράγματα.Πρώτα από όλα η διοίκηση, ήταν ένα ιστορικό γεγονός. Η καινούργια διοίκηση δείχνει ότι θέλει να κάνει κάτι μεγάλο για τον Ολυμπιακό. Ήρθαν μεγάλοι παίκτες και θα πρέπει ενωμένοι να πετύχουμε τυς υψηλούς στόχους που υπάρχουν σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Για Γκαλέτι και Ρόμενταλ:
«Και οι δύο είναι μεγάλοι παίκτες. Ο Ρόμενταλ τα τελευταία χρόνια έχει δείξει την αξία του. Όπως βλέπω στις προπονήσεις είναι ένας πολύ καλός παίκτης και πάνω από όλα καλό παιδί και πιστεύω πως θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου