Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Champions League: Άγιαξ-ΠΑΟΚ 1-1

Σπουδαία ισοπαλία με 1-1 κόντρα στον Άγιαξ στο Amsterdam ArenA πήρε ο ΠΑΟΚ, αποτέλεσμα που του δίνει το πλεονέκτημα για την πρόκρισης στα play off του Champions League εν όψει και του επαναληπτικού της Τούμπα σε μια εβδομάδα από σήμερα.


Το γκολ του Βλάνταν Ίβιτς στο 72ο λεπτό ήταν το πλέον καθοριστικό για την εξέλιξη της αναμέτρησης και ίσως κρίνει και τον νικητή του ζευγαριού, καθώς με αυτό ο δικέφαλος έφερε το ματς στα ίσια και πλέον οι Ολλανδοί είναι αυτοί που θα πρέπει να κυνηγήσουν τη νίκη στο ματς της Θεσσαλονίκης.

Ο Σέρβος άσος, παρότι ήταν εμφανώς ανέτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης, ήταν ένας από τους κορυφαίους της ομάδας του και την κατάλληλη στιγμή έδωσε καίριο χτύπημα στους παίκτες του Μάρτιν Γιόλ. Σε ένα σημείο που ο ΠΑΟΚ πίεζε και έβγαινε όλο και περισσότερο μπροστά, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ελίχθηκε άψογα και με όμορφη μπαλιά βρήκε πίσω από δυο αμυντικούς του Άγιαξ τον επερχόμενο Ίβιτς. Ο τελευταίος κοντρόλαρε με τη μία και χωρίς άλλες καθυστερήσεις έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Στεκέλενμπουργκ για το 1-1.

Στα εναπομείναντα λεπτά η ομάδα του Αίαντα προσπάθησε να βγει και πάλι μπροστά, προκειμένου να πετύχει κάποιο δεύτερο τέρμα που θα της έδινε τη νίκη στην έδρας της, όμως οι φιλοξενούμενοι παίζοντας σωστή άμυνα, με καλές τοποθετήσεις και συνεχείς αλληλοκαλύψεις, δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα.

Στις καθυστερήσεις μόνο οι Ολλανδοί ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Μπουσαϊντί μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, προφανώς θεωρώντας πως ο παίκτης του ΠΑΟΚ βρισκόταν πολύ κοντά για να προλάβει να μαζέψει τα άκρα του σε γύρισμα του Λουίς Σουάρεζ.
Αυτό ήταν το ιδανικότερο αποτέλεσμα για τον δικέφαλο -εκτός της νίκης βέβαια, αν αυτή ερχόταν- σε ένα ματς που κάθε άλλο παρά καλά ξεκίνησε για το ελληνικό συγκρότημα.

Ο Άγιαξ βρέθηκε να προηγείται μόλις στο 13ο λεπτό με γκολ του Σουάρεζ μετά από ολιγωρία της άμυνας του ΠΑΟΚ και λάθος του Κώστα Χαλκιά, ενώ στην ίδια φάση ο Παύλος Δερμιτζάκης είδε τον τερματοφύλακά του να τραυματίζεται και να αναγκάζεται να περάσει στη θέση του τον Κρέσιτς.
Στην εξέλιξη της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι ήταν εκείνου που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με τους φιλοξενούμενους κατά διαστήματα να δείχνουν πελαγωμένοι, αλλά σταδιακά στην επανάληψη βρήκαν τα πατήματά τους. Και αφού απέφυγαν κάποιο δεύτερο τέρμα που θα τους έβαζε σε πραγματικά πολύ δύσκολη θέση, χτύπησαν σε μια κόντρα και πλέον θα περιμένουν τον Άγιαξ στην Τούμπα με την πολυτέλεια του να μπορούν να υπολογίζουν και σε μια λευκή ισοπαλία για να πάρουν την πρόκριση.
 
Οι συνθέσεις:
Άγιαξ (Μάρτιν Γιόλ): Στεκέλενμπουργκ, Βαν Ντερ Βιλ, Ανίτα, Βερντόνγκεν, Αλντερβέιρελτ, Ενό, Σουλεϊμάνι (66' Έρικσεν), Ντε Γιονγκ, Εμάνουελσον, Λίντγκρεν (62' Ντε Ζέουβ), Σουάρεζ
 
ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Χαλκιάς (15' Κρέσιτς), Μπουσαϊντί, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Σορλέν, Ίβιτς, Σαλπιγγίδης (90' Παπάζογλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου