Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟ !

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες βράδυ, από πέντε διαφορετικά σημεία στην περιοχή νότια του Κοκκαρίου της Σάμου. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, ανέπτυξε μεγάλο μέτωπο και η κινητοποίηση ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντών, υπήρξε άμεση.




Οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούσαν όλη τη νύχτα για να κρατήσουν το μέτωπο, σε δύσβατο σημείο, στην περιοχή Τρίστρατο και να μην περάσουν οι φλόγες προς την πλευρά των χωριών Μουρατζέοι και Μυτιληνιοί. Στο Τρίστρατο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, κάηκαν ζώα βοσκού, που διατηρούσε στάνη στην περιοχή.


Η φωτιά αρχικά είχε ένα μέτωπο προς το Κοκκάρι, αλλά με την αλλαγή του ανέμου αναπτύχθηκε και προς τις περιοχές Μάνα και Βουρλιώτες.


Αυτή την ώρα οι πύρινες γλώσσες μαίνονται σε χαράδρα, στο Κάστρο της Λουλούδας. 


Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 8 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα, 70 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 64 εθελοντές και 30 οχήματα εθελοντών








2 σχόλια:

  1. 8a mas kapsoun oi anoitoi !!!!! an ma8eutei poioi to ekanan ektos apo filaki pou 8a fane, 8a fane kai gero xeri ksilo !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. etsi prepei ! alla prota apo ola prepei na ton/tous piasoun !! elpizo sintoma !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή