Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Πυρκαγιές σε Σάμο και Κρήτη

Μάχη με τις φλόγες σε τρία διαφορετικά μέτωπα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη πυρκαγιές στην Κρήτη και στη Σάμο, μία εβδομάδα μετά τη μεγάλη φωτιά στο νησί. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Πόρτο Γερμενό.Στη Σάμο
Μαίνεται η μεγάλη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Μαραθόκαμπο της Σάμου. Στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Στην περιοχή έσπευσαν και ισχυρές χερσαίες δυνάμεις της πυροσβεστικής, ωστόσο επειδή η περιοχή είναι δύσβατη, η πυρκαγιά αντιμετωπίζεται κατά κύριο λόγο με εναέρια μέσα.
Εν τω μεταξύ, οι τρεις κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν την Παρασκευή για εμπρησμό στη Σάμο, ζήτησαν και έλαβαν σήμερα 48ωρη από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Σάμου.

Στο Ηράκλειο Κρήτης
Πυρκαγιά μαίνεται και στο Αρκαλοχώρι του Ηρακλείου, σε δασική έκταση. Επί τόπου βρίσκονται τέσσερα οχήματα με 12 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Στο Πόρτο ΓερμενόΕν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε νωρίς το απόγευμα η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό, στην περιοχή Άσπρα Σπίτια.


tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου